plante si flori potrivite petru birouri si spatii comerciale amenajare interioara

In lumea cu ritm alert de astazi, spatiile de birou pot fi adesea plictisitoare, sterile si lipsite de inspiratie, neoferind angajatilor mediul propice pentru a-si etala creativitatea si a performa cu un randament maxim in activitatile lor. Adaugarea de plante si flori in spatiile de lucru poate sa aduca nu doar un plus valoare din punct de vedere creativ si arhitectural dar si sa imbunatateasca bunastarea, concentrarea si productivitatea propriilor angajati,  sa imbunatatieasca calitatea aerului si sa reduca stresului.

Cateva planta amplasate in locuri strategice poate transforma biroul intr-un spatiu infloritor si motivant, ce impulsioneaza creativitatea si concentrarea.

Alegerea plantelor in functie de dimensiunea biroului

Atunci cand alegeti plantele sau  florile pentru birou, este bine de stiut care se potrivesc in functie atat de dimensiunea lor cat si a spatiului unde se desfasoara activitatea firmei. Iata cateva variante recomandate care se adreseaza atat spatiilor limitate, cat si celor mari:

 

Plante si flori pentru spatii de birou mici:

Atunci cand lucrati cu un spatiu limitat, este esential sa alegeti plante si flori care nu vor coplesi holurile sau zonele de acces. Urmatoarele optiuni sunt perfecte pentru a adauga stropul de verdeata si culoare, fara a ocupa prea mult spatiu:

 

Planta Sarpe

Planta sarpe, cunoscuta si sub numele de limba soacrei, este rezistenta,  necesita putina intretinere si  poate prospera in spatii interioare unde conditiile de lumina nu sunt de cele mai multe ori excelente, iar birourile au de cele mai multe ori lumina naturala limitata.

Limba soacrei este o excelente purificatore a aerului, eliminand toxine precum formaldehida si benzenul. Frunzele sale drepte, asemanatoare cu o sabie, adauga un aspect arhitectural modern oricarui spatiu interior.

Este perfecta pentru birourile mici si se poate potrivi perfect intr-un colt sau pe un birou. Frunzele sale inalte si subtiri adauga interes vizual fara sa ocupe mult spatiu.

 

Planta paianjen (Chlorophytum comosum)

Planta paianjen este un alt superstar care purifica aerul, usor de ingrijit si adaptabila la o gama larga de conditii de lumina. Este o planta compacta, care poate incapea cu usurinta pe un birou sau pe un raft. Frunzele sale arcuite si spitele mici o fac o alegere atractiva si eficienta din punct de vedere al spatiului pentru spatiile mici de birou.

 

Planta Aechmea

Aechmea este o bromeliaza, cu frunze carnoase, verzi,  adesea colorate un diverse tonuri de alb si cu o floare amplasata in varf, avand in geneal nuante de roz sau coral. 

Necesita putina intretinere se dezvolta bine la lumina puternica, indirecta si prefera temperaturi constante intre 15-24°C. Dimensiunea compacta a Aechmea o face sa fie un accesoriu perfect atat pentru spatiile de birou mici, cat si pentru cele mari. Adauga un ton usor tropical si interes vizual fara a ocupa prea mult spatiu.

 

Orhideea Dendrobium

Orhideea Dendrobium este o planta cu flori, eleganta si exotica, care adauga frumusete si stil in orice loc de munca sau casa. Prefera lumina puternica, indirecta si temperaturi constante intre 18-29°C. Orhideele Dendrobium au o amprenta relativ mica, ceea ce le face potrivite atat pentru spatiile de birou mici, cat si pentru cele mari. Cu o ingrijire minima, inclusiv udarea si pulverizarea regulata cu apa, pentru a mentine umiditatea, aceste frumoase plante pot face cu adevarat diferenta.

 

Crinul pacii (Spathiphyllum)

Crinul pacii este o planta usor de ingrijit, cu frunze de culoare verde inchis si flori albe deosebit de elegante . Cunoscut pentru abilitatile sale de purificare a aerului, crinul pacii poate ajuta la eliminarea toxinelor si la imbunatatirea calitatii generale a aerului din birouri sau alte spatii comerciale. Aceasta planta prefera conditii de lumina scazuta spre medie si adauga cu certitudine, nota deosebita din punct de vedere estetic si arhitecturat, indiferent unde este amplasata, mai ales in spatiile cu dimensiuni reduse.

 

Planta ZZ (Zamioculcas zamiifolia)

Dispune de frunze lucioase, de culoare verde inchis, in general este destul de rezistenta. Poate tolera conditii de lumina redusa si udari rare, ceea ce o face o alegere ideala pentru spatii de birouri, firme, cafenele sau spatii comerciale.

 

Plante recomandate spatiilor de dimensiuni mari:

Pentru afacerile ce beneficiaza de locatii  mai spatioase, luati in considerare folosirea unor plante si flori de dimensiuni mai mari pentru a crea o atmosfera luxurianta si primitoare. Va recomandam cateva plante ce reprezinta optiuni mai potrivite pentru spatii mai generoase.

Ficus Lyrata - Smochinul in ghiveci 

O alegere populara pentru birourile mai mari, smochinul cu frunze de vioara adauga o nota de eleganta cu frunzele sale mari si lucioase. Asigurati-va ca primeste multa lumina solara indirecta si pastrati-i solul umed.

 

Orhideea Vanda

Orhideea Vanda este o planta cu flori rafinate si vibrante care poate adauga un strop de culoare si o ambianta tropicala in locul unde este amplasata.

Are nevoie de lumina puternica, indirecta si de temperaturi intre 18-29°C pentru a se dezvolta in mod armonios. Datorita dimensiunii sale mari, atunci cand este in floare, necesita sa fie sustinuta pe verticala, Orhideea Vanda este mai potrivita pentru spatii de birou mai mari. Cu o ingrijire adecvata, inclusiv udarea regulata, hranirea si mentinerea umiditatii, aceasta orhidee uimitoare poate oferi o prezentare spectaculoasa o vreme indelungata, lasand o impresie de incredibila atat colegilor cat si clientilor.

 

Planta de cauciuc (Ficus elastica)

Planta de cauciuc este un accesoriu recomandat pentru orice firma ce isi doreste sa dea viata spatiului din interiorul firmei, avand frunze mari, lucioase si o inaltimea impresionanta. Aceasta planta necesita putina intretinere se dezvolta in lumina puternica, indirecta si poate fi eficienta in a elimina toxinele din aer. Aspectul sau indraznet o face un punct focal excelent, aducand un sentiment de energie si vitalitate angajatilor, partenerilor si clientilor ce va trec pragul firmei.

 

Mandarin decorativ copac in ghiveci

Copaceii de mandarin in ghiveci aduc un adevarat val de prospetime oriunde ar fi amplasati. Acesti citrici de mici dimensiuni, au nevoie de lumina puternica, in mod ideal de la o fereastra orientata spre sud, si de temperaturi constante intre 13-29°C . Datorita dimensiunilor lor ceva mai mari, mandarinii sunt mai potriviti pentru spatii de birou mai mari, cu spatiu amplu pentru crestere. Asigurandu-le o udare regulata si taierea ocazionala, acesti pomi in ghiveci pot produce chiar flori si fructe parfumate, ceea ce ofera un aer tropical chiar si in mediile urbane.

 

Palmierul Areca (Dypsis lutescens)

Palmierul Areca este o planta in ghiveci, de dimensiune mare, avand crestere rapida, cu frunze plumoase si arcuite, care poate ajunge pana la 2 metri inaltime. Aceasta frumusete tropicala este perfecta pentru a adauga un ton luxuriant si exotic in cladirile de birouri din jungla urbana.

 

Philodendron

Speciile mai mari de filodendron, cum ar fi monstera deliciosa sau filodendronul cu frunze despicate, sunt ideale pentru a duce un plus arhitectural si decorativ prin frunzele lor luxuriante si expansive.

 

Aloe Vera

Desi aloe vera este o planta relativ compacta, poate fi grupata cu alte plante suculente sau plasata intr-un ghiveci mai mare pentru a crea o expunere care sa atraga atentia intr-un birou spatios.

 

Lavanda (Lavandula)

Lavanda poate fi plantata in ghivece sau containere mari pentru a crea un punct focal uimitor si parfumat in spatiile de birou mai extinse. Florile sale deosebite si parfumul sau calmant o fac un plus excelent pentru orice cladire corporatista.

 

Iedera englezeasca (Hedera helix)

Iedera englezeasca este o planta versatila si eleganta care poate fi cultivata ca o liana trainica sau cataratoare. Cunoscuta pentru abilitatile sale de purificare a aerului, iedera poate ajuta la eliminarea substantelor nocive precum formaldehida, benzenul si xilena din aer. Aceasta planta se dezvolta bine in lumina puternica, indirecta si poate fi un element excentric in orice cladire.

 

Folosirea florilor si plantelor ca elemente decorative,  nu numai ca adauga un plus de culoare, dar ofera si un parfum incantator ce poate inbunatati starea de spirit si poate stimula productivitatea, angajatilor.

Adaptand florile de birou in functie de sezon, puteti pastra un sentiment de prospetime si vitalitate in spatiul de lucru. Iata cateva favorite in functie de sezon:

Primavara: Lalelele si narcisele aduc o explozie de culoare si energie, prevestind sosirea lunilor mai calde si a zilelor mai lungi.

Vara: Floarea-soarelui si gerbera adauga o nota de luminozitate si veselie, reflectand caldura si vivacitatea sezonului.

Toamna: Crizantemele si galbenelele ofera nuante bogate si calde care completeaza frunzisul schimbator de afara.

Iarna: Amaryllis si poinsettia ofera culori festive, creand o atmosfera confortabila in timpul lunilor mai reci.

 

Intrebari frecvente

I: Cat de des trebuie sa udam plantele de birou?

R: Frecventa udarii depinde de fiecare planta in parte, dar, in general, majoritatea plantelor de birou necesita udare o data pe saptamana. Trebuie sa va informati cu privire la cerintele fiecareia dintre plantele pe care le-ati ales.

 

I: Exista plante de birou care nu necesita o lumina natural puternica?

R: Da, plante precum planta sarpe, pothos si crinii pacii pot prospera in conditii de lumina redusa, ceea ce le face perfecte pentru cladirile unde lumina solara nu este asa de puternica.

 

I: Cum aleg plante care nu vor declansa alergii?

R: Optati pentru plante cu un numar redus de polen, cum ar fi planta sarpe, crinii pacii sau ferigi. Aceste plante sunt mai putin susceptibile de a provoca reactii alergice in randul angajatilor.

 

I: Pot sa amestec si sa asortez diferite plante si flori in biroul meu?

R: Absolut! Combinarea diferitelor plante si flori poate crea un spatiu de lucru dinamic si atragator din punct de vedere vizual. Asigurati-va doar ca plantele pe care le selectati au cerinte de ingrijire compatibile, cum ar fi programe de udare similare si preferinte de lumina.

 

I: Cum aleg planta potrivita?

R: Atunci cand alegeti plantele, luati in considerare factori precum lumina disponibila, temperatura, umiditatea, dimensiunea spatiului, intretinere a plantelor si capacitatea personalului de a le ingriji.

 

I: Pot plantele sa imbunatateasca intr-adevar productivitatea angajatilor?

R: Da, numeroase studii au aratat ca prezenta plantelor si a florilor in mediul de lucru, poate imbunatati calitatea aerului, reduce stresul, creste concentrarea si ofera o stare generala pozitiva.

 

Speram ca informatiile furnizate in aceasta postare de blog, le gasiti la fel de utile ca si noi, va asteptam sa ramaneti aproape de noi, in uimitoare lume a florilor.

Echipa florariei Amazon, cu o istorie de peste 20 de ani in Romania, este dedicata transformarii birourilor si spatiilor comerciale in medii pline de viata, primitoare si productive prin furnizarea de plante si flori de calitate superioara, adaptate la cresterea in mediul urban.

Cu experienta si pasiunea noastra in domeniu amenajarii spatiilor interiore cu plante, va oferim o gama completa de servicii, inclusiv plantarea si intretinerea in regim de abonament lunar, asigurandu-ne ca locul unde plantele isi vor gasi noul camin, devine vibrant si remarcabil din punct de vedere vizual.

In calitate de furnizor de top de plante si flori pentru birouri si spatii comerciale, ne mandrim cu faptul ca oferim servicii exceptionale pentru clienti si o expertiza de neegalat. Angajamentul nostru fata de excelenta ne diferentiaza de concurenta.