flori de nunta albe

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care nu trebuie sa le uiti atunci cand te pregatesti pentru nunta ta sunt florile. Florile sunt o parte importanta a ambiantei si decorului din ziua nuntii si pot da tonul evenimentului. Exista atat de multe aranjamente florale superbe din care poti alege, iar cele potrivite pot contribui cu adevarat la a face ziua nuntii tale cu adevarat speciala.

Fie ca esti  in cautarea a ceva romantic si elegant, atunci cu siguranta nu poti da gres alegand trandafirii. Trandafirii sunt disponibili intr-o varietate de culori vibrante si pot ajuta cu adevarat la obtinerea unei atmosfere uimitoare. Daca preferi sa optezi pentru mai multa libertate de exprimare, atunci ai putea sa iei in considerare folosirea unui mix din diferite flori. Mixurile florale pot fi o modalitate excelenta de a adauga personalitate evenimentului tau si poti experimenta cu adevarat diferite palete cromatice pentru a gasi aranjamentul perfect.

Indiferent de tipul de flori pe care il vei alege, asigurate ca iti vei acorda timpul necesar pentru a alege aranjamentele florale potrivite pentru un astfel de eveniment, de cele mai multe ori este o sarcina mai dificila decat pare la prima vedere. Florile pot face cu adevarat diferenta si vei dori sa te asiguri ca alegi ceva care sa completeze tematica si stilul abordat pentru eveniment.

Exista o serie de lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de alegerea florilor, paleta cromatica, stilul abordat sau perioada in care se desfasoara nunta.

Daca nu esti sigura cu ce ar trebui sa incepi sau te simti coplesita de varietate imensa de flori, nu iti face griji, suntem aici sa iti explicam pas cu pas lucrurile de catre trebuie sa tii cont cand iti alegi florile pentru nunta.

 

Iata cateva lucruri de care sa tii cont atunci cand iti alegi florile de nunta:

 

1. Schema de culori

pachete de nunta flori mese schema de culori

Exista atat de multe sortimente de flori incat poate parea extraordinar de greu sa iti restrangi optiunile doar la cateva. Poate doresti ceva clasic, cum ar fi trandafirii? Ceva sofisticat, cum ar fi crinii ori bujorii? Ceva cu putina culoare, precum hortensiile?  Dupa ce ai ales tipul de flori pe care il doresti, este timpul sa alegeti paleta de culori care sa predominte peisajul.

Exista cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem paleta de culori pentru flori. In primul rand, trebuie sa ne gandim la tonul general care vrem sa predomine la nunta. Vrei sa ai o atmosfera romantica? Poate ceva elegant? Ceva distractiv si festiv? Culorile pe care le alegi ar trebui sa reflecte acest lucru.

Apoi, ar trebui sa luam in considerare perioada din an. Daca nunta este programata primavara, cand totul este proaspat si nou? In timpul verii, cand zilele sunt lungi si soarele straluceste? Sau toamna, cand frunzele se schimba si totul este auriu? Fiecare anotimp are propria sa paleta cromatica, iar tu vrei ca florile tale sa reflecte atmosfera de afara.

In cele din urma, ar trebui sa luam in considerare si propriile preferinte, cel mai important este sa ne faca placere sa privim aceste aranjamente florale.

Exista cateva combinatii de culori populare care sunt des folosite in tot ceea ce inseamna flori pentru nunta. Una dintre ele este o combinatie de alb si fildes, care este clasica si eleganta. O alta combinatie de culori des folosita este roz pal si fildes, care poate denota latura ta romantica.

Daca esti genul de persoana caruia ii place sa iasa din tipare, exista o multime de alte optiuni la care poti apela. O tendinta populara in acest moment este de a folosi culori mai luminoase si mai vibrante. Culori superbe precum corai, lavanda si menta sunt perfecte pentru o nunta de vara. Sau, pentru o nunta de toamna, poti incerca tonuri luxuriante, cum ar fi burgundia si auriul.

O alta optiune este de a alege o schema de culori in doua tonuri. Aceasta este o modalitate excelenta de a adauga un pic de interes si emotie florilor tale. O culoare indrazneata, cum ar fi rosul, cu o nuanta mai subtila, cum ar fi piersica, sau un albastru stralucitor cu o lavanda delicata.

Cel mai important lucru de retinut este ca florile trebuie sa reflecte propria personalitate. Alege aranjamentele care iti plac si care reflecta tonul general si atmosfera din ziua nuntii tale.

Daca nu esti sigura de unde sa incepi, colegii de la Floraria Amazon iti pot sta la dispozitie cu orice sfat, iti pot prezenta o gama larga de aranjamente florale pentu nunta si buchete de mireasa, care suntem siguri ca iti vor satisface gusturile.

 

2. Stilul

stilul abordat pentru florile de nunta

Atunci cand stilul abordat se vrea a fi  romantic si elegant, se poate apela la flori in culori palide, romantice si feminine. Gandeste-te la flori delicate in nuante de roz, alb si fildes.

Poti opta chiar pentru un aspect clasic, cu vaze simple si tulpini subtiri, sau poti fi creativ cu recipiente cu forme neobisnuite si flori mai indraznete.

Daca vrei ca nunta ta sa aiba un aer distractiv si vibrant, atunci vei dori sa alegi aranjamente care sunt luminoase si vesele. Gandeste-te la culori indraznete, cum ar fi roz aprins, portocaliu si galben. Si nu-ti fie teama sa combini si sa asortezi diferite culori si flori pentru ca rezultatul va fi cu siguranta unul deosebit. De asemenea, poti experimenta cu diferite forme si dimensiuni de vase pentru a adauga interes vizual.

Daca optezi pentru un aspect modern, atunci vei dori sa alegi aranjamente care sunt simpliste si minimaliste. Gandeste-te la flori albe cu forme geometrice puternice. Vasele inalte sunt o alegere recomandata pentru acest stil. Si nu trebuie sa iti fie teama sa adaugi un strop de culoare plasand in centru o floare colorata ce ofera acel efect wow.

Indiferent de stilul pentru care optezi, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le ai mereu in vedere. In primul rand, asigura-te ca aranjamentele sunt proportionale cu dimensiunea spatiului. Nu vrei ca acestea sa fie prea mari sau prea mici.

In al doilea rand, fiti atenti la amplasarea aranjamentelor. Acestea ar trebui sa completeze celelalte elemente din incapere, mesele, scena, masa de prezidiu.

In cele din urma, nu uita oferi o nota personala aranjamentelor florale de la nunta ta! Incorporeaza stilul tau, fie ca este vorba de adaugarea unui adaos de verdeata sau de folosirea florilor tale preferate intr-un mod creativ. Florile de nunta ar trebui sa fie o reflexie a personalitatii tale asa ca distreaza-te cu ele!

 

3. Sezonul

pachete aranjamente florale si buchete pentru nunta de vara in aer liber

Daca nunta este programata pentru primavara sau vara, vei avea la dispozitie o mare varietate de flori  din care poti alege. Daca ar trebui sa aibe loc toamna, cel mai probabil optiunile si libertea creativa este mai limitata de numarul mai redus de flori disponibile pe piata.

Unul dintre cele mai apreciate stiluri de aranjamente florale pentru o nunta de primavara este cu siguranta stilul romantic si elegant. Acest lucru se obtine prin utilizarea culorilor blande si pastelate, precum si prin incorporarea multor flori delicate. Trandafirii sunt intotdeauna o alegere la moda pentru acest stil si pot fi asortati cu bujorii, margaretele si hortensiile. Sau, daca sunteti in cautarea a ceva mai distractiv si mai vibrant, ai putea opta pentru un amestec de lalele si narcise de primavara.

O alta varianta la fel de apeciata pentru nuntile de primavara este abordarea stilului natural, rustic. Aceasta este alegerea perfecta daca optezi pentru o nunta intr-un peisaj rustic si traditional si implica folosirea multor flori de sezon si verdeata in aranjamentele florale.

Daca doresti ceva cu adevarat uimitor, nu poti da gres cu tonuri vibrante. Un mix de trandafiri roz aprins si bujorii albi cu siguranta va oferi un efect wow, in timp ce un buchet de narcise galbene este perfect pentru o serata de primavara. Daca vrei sa adaugi un pic de eleganta evenimentului tau, ia in considerare folosirea unui amestec de flori roz pal si fildes. Aceasta combinatie ofera un look uimitor in orice combinatie de culori si este perfecta pentru o manifestare mai formala.

Pe masura ce vremea se incalzeste, la fel se intampla si cu alegerile in materie de flori! Vara este perioada perfecta a anului pentru a aborda stiluri cu tonuri vibrante si aranjamente superbe. De la romantic la elegant, exista posibilitati nesfarsite cand vine vorba de aranjamentele florale de vara pentru nunta.

Una dintre cele mai populare alegeri pentru nuntile de vara este insusi clasicul trandafir. Trandafirii sunt incredibil de versatili si vin intr-o gama bogata de culori, ceea ce ii face perfecti pentru a crea aranjamente uimitoare. Pe de alta parte daca doresti ceva putin diferit, incearca sa incorporezi si alte flori in aranjamentul tau cu trandafiri. Adaugarea de margarete, frezii, hortensii sau chiar verdeata poate ajuta cu adevarat la crearea unui aranjament floral uimitor.

Atunci cand dorim sa dam frau liber imaginatie, ranunculus sunt o optiune excelenta. Aceste flori sunt incredibil de elegante si vin intr-o gama larga de culori. Sunt percepute ca o varianta mai eleganta decat trandafirii, ceea ce le face perfecte pentru o nunta un stilul si bunul gust trebuie sa primeze.

Gerbera sunt o alta alegere excelenta pentru o nunta de toamna. Sunt disponibile intr-o varietate de culori, dar ne plac in special tonurile de portocaliu si rosu. Acestea adauga o explozie de culoare oricarui aranjament si sunt perfecte pentru o nunta cu tematica rustica.

Nu in ultimul rand, Daliile sunt o alegere uimitoare pentru o nunta de toamna. Ele vin intr-o gama larga de culori, dar ne plac in mod deosebit soiurile de rosu intens si violet. Sunt perfecte pentru un aranjament floral dramatic si cu siguranta vor iesi in evidenta.

 

4. Bugetul

pachet flori si lumanari nunta - cununie civila

Exista cateva lucruri de luat in considerare atunci cand trebuie sa ne stabilim bugetul pentru florile de nunta. Primul este tipul de flori pe care il dorim. Ca optam pentru stil clasic si elegant, sau mergem spre un aspect mai modern si minimalist? Tipul de flori pe care il alegem va avea un impact insemnat asupra costului total.

Al doilea lucru pe care trebuie sa-l luam in considerare este dimensiunea nuntii. La o nunta cu un numar mare de invitati este clar ca o sa avem nevoie de un numar mai mare de aranjamente florale decat am  avea la o nunta mica si intima, avand un impact direct asupra costurilor.

Al treilea lucru care influenteaza costurile florilor este perioada anului in care are loc nunta. Unele flori sunt in afara sezonului si prin urmare, sunt mai scumpe.

Odata ce ai luat in considerare toti acesti factori, poti incepe sa iti faci o idee despre valoarea bugetului alocat pentru florile de nunta.

Dar poate cel mai important lucru de retinut este ca trebuie sa fim realisti. O recomandare este sa apelezi la o florarie specialitate in design floral pentru evenimente si poti obtine o estimare a costurilor finale. Apoi, impreuna cu personalul florarie se poate elabora un plan care sa se potriveasca atat viziunii cat si bugetului tau.

 

Noi ce de la Floraria Amazon suntem specializati in crearea de aranjamente florale pentru nunti si evenimente, impreuna cu tine transformam nunta intr-un eveniment de neuitat.

Iti oferim servicii complete de design floral si livrare a florilor la salon, asa incat sa ai timp suficient sa te ocupi de celalalte activitati. Serviciile noastre includ:

- Consultare GRATUITA pentru a discuta viziunea ta asupra aranjamentelor florale, buchetului de mireasa si alte celalalte elemente de decor.

- Aranjamente florale personalizate pentru ceremonie si receptie.

- Livrarea, instalarea si ridicarea aranjamentelor.

Floraria Amazon este o florarie online Bucuresti ce iti ofera o gama de peste 2500 de buchete de flori,  aranjamente florale si flori in cutie ce pot fi livrate la domiciliu in peste 50 de orase majore de tara in interval de 2-4 ore.